;

De Grote Picknick op Zuid

20 augustus 2023

Campagnebeeld (002)

Op zondag 20 augustus organiseert de Zomer op Zuid De Grote Picknick op Zuid. En dat gaat plaatsvinden op het grootste picknickkleed van Rotterdam!

 

Deze zomer vindt een picknick op het grootste picknickkleed van Rotterdam plaats. Een kleed dat samen met Rotterdammers is gemaakt van Rotterdamse theedoeken. Je kunt meedoen door een (schone) theedoek in te leveren van 3 t/m 31 juli bij één van de theedoek-inleverpunten in Rotterdam: Rotterdampaswinkel (De Centrale Bibliotheek), Bibliotheek Feijenoord, Bibliotheek Zuidplein, Bibliotheek IJsselmonde en Leeszaal Vreewijk.

 

Na 31 juli maakt Textielkunstenaar Maaike Gottschal, samen met Rotterdamse naaiateliers, van alle ingeleverde theedoeken een mega-picknickkleed. En daar kan jouw theedoek dus ook in zitten!

 

De Grote Picknick op Zuid vindt 20 augustus plaats in het Zuiderpark en is het startevent van een dag vol met food-events op Zuid. Die dag wordt er op heel veel plekken op Zuid samen gegeten: zoals in het park, op de lege tramrails en op de hoek van de straat. Deze verzameling events is het culinaire hoogtepunt van de Zomer op Zuid met een cultureel programma van festivals, muziek en dansoptredens.

 

Kijk voor meer informatie op: www.zomeropzuid.nl/degrotepicknick.