;

Hij is er, de nieuwe evenementenkalender van Rotterdam!

24 november 2022

HR Rotterdam Unlimited 2022 © Marco De Swart (2)

Als Rotterdam Festivals stellen we de evenementenkalender elk jaar met veel zorg samen. We gaan voor die dynamische metropool waar altijd, voor iedereen, iets te doen is. De Evenementenkalender 2023 maakt dat waar. Het belooft een zinnenprikkelend festivaljaar te worden, passend bij het DNA van Rotterdam. Rauw, internationaal en vernieuwend. Het ene moment groot en spectaculair, het andere klein en intiem.

 

Een van de hoogtepunten in het programma is Zomer op Zuid: in 2023 zet Rotterdam een zomer lang de schijnwerpers op dat deel van de stad dat het snelst verandert en waar zich een schat aan kunst en cultuur bevindt. Een andere highlight is Koningsdag, dat dit jaar extra feestelijk wordt door het aangekondigde bezoek van de Koninklijke familie. Tegelijkertijd laat de Evenementenkalender 2023 zien dat de stad zijn iconen koestert. Festivals als International Film Festival Rotterdam, Rotterdam Unlimited en De Wereldhavendagen, Blijdorp Festival en Motel Mozaïque. Ook zien we festivals op de kalender terug die ooit begonnen zijn als klein initiatief, en dit festivalseizoen tot volle bloei komen. Zoals het Rotterdam Blue Grass Festival, dat wegens doorslaand succes uitwijkt naar het ruimere Noordplein. En Give Soul, dat begon met kleine feestjes en nu rijp is voor de Onderzeebootloods/RDM Werf. Wat zijn we trots op deze ontwikkelingen!

Festivals tonen hun sociale gezicht
We zijn er ook trots op dat veel festivals zich steeds opnieuw uitvinden en aanpassen aan de uitdagingen van het moment. Ze steken hun nek uit om duurzamer te worden. Doen experimenten om nieuwe doelgroepen te bereiken. Vinden wegen om kwetsbare mensen in de samenleving te betrekken. En tonen zo steeds meer hun sociale gezicht. Daarmee stellen ze een aanstekelijk voorbeeld voor de hele cultuursector, die toegankelijker en inclusiever moet worden. Hun inspanningen maken de stad Rotterdam leuker, aantrekkelijker én veerkrachtiger.

We kijken uit naar een prachtig en baanbrekend festivaljaar!

 

Bekijk hier de Evenementenkalender 2023.
En ook op Uitagenda Rotterdam is het meest actuele en complete overzicht te vinden.