;
Spring naar hoofdinhoud

Een festivallocatie gebruik je intensief in een hele korte periode. Je ontkomt er niet aan dat er dingen achterblijven. Bekers en bordjes van bezoekers of materialen die je als organisator zelf meeneemt. Het is belangrijk om goed met deze verschillende afvalstromen om te gaan. Werk zoveel mogelijk circulair door gebruik te maken van herbruikbare materialen. Ook is het als organisator jouw taak om de locatie na je festival of evenement zo schoon mogelijk achter te laten.

 

Afval=grondstof

 Hoe zorg je ervoor dat de afvalstromen op je evenement of festival waarde behouden? Tegenwoordig zeggen we ‘afval bestaat niet’. Recyclebare materialen kun je bijvoorbeeld eenvoudig opnieuw inzetten als grondstof voor nieuwe producten. Dus afval = grondstof! Met een goed grondstoffenplan is het voor iedereen duidelijk hoe jouw festival hiermee omgaat.

Een schone omgeving na je festival

Om een evenement in Rotterdam te organiseren heb je een evenementvergunning nodig. Bij het aanvragen hiervan moet je een schoonplan aanleveren. Hierin beschrijf je hoe je na afloop van je evenement de locatie schoon oplevert. Denk hierbij niet alleen aan de locatie zelf, maar ook aan de omgeving. Als organisator ben je verantwoordelijk voor een straal van 250 meter rondom je evenemententerrein. Werk goed samen met de gemeente bij het voorkomen en verwerken van zwerfafval.

De duurzame ambities van Circusstad Rotterdam

Circusstad Rotterdam is een toegankelijk festival dat eigentijdse en vernieuwende podiumkunsten biedt aan een breed publiek. In mei 2024 heeft de organisatie belangrijke stappen gezet op het gebied van verduurzaming van het evenement.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Joost Trines
Coördinator Stedelijke Evenementen 06 28 81 18 21