;
Spring naar hoofdinhoud

We noemen dit een toekomstbestendig menu. Dit hoeft lang niet altijd te gaan over een vegetarisch aanbod. Ook het voorkomen van voedselverspilling en meer inkoop van lokale producten zijn belangrijk. Bedenk wat je kunt doen voor en met je bezoekers, medewerkers en leveranciers.

 

Geen vlees vs minder vlees

Je horeca aanbod is een belangrijk onderdeel van de beleving van je bezoekers. En ook een belangrijke inkomstenbron voor je festival of evenement. Het is dus goed om je aanbod aan te passen op wat je publiek wil. Bied naast (biologisch) vlees ook plantbased alternatieven aan. Vergeet ook de opties voor de crewcatering niet!

Voorkom (voedsel)verspilling

Je bent goed toekomstbestendig bezig als je zo min mogelijk voedsel verspilt op je festival of evenement. Een andere manier van verspilling is energie: koop zoveel mogelijk lokaal in en beperk het aantal kilometers voor vervoer. Let ook op de grootte van de geserveerde porties. Less is soms more!

Meten is weten

Hoe weet je of je het goed aanpakt? Zeker op het gebied van voedsel zijn er veel verschillende afwegingen om te bepalen of je het goed doet. Je kunt dit monitoren door aan de hand van de doelstellingen van jouw evenement of festival een nulmeting te doen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Joost Trines
Coördinator Stedelijke Evenementen 06 28 81 18 21