;

Terugblik op de Cultuur- en Festivalborrel 2024

DSC 6417
Spring naar hoofdinhoud

We kijken terug op een inspirerende Cultuur -en Festivalborrel op 10 september in Brutus, een plek waar industrie, innovatie en cultuur samen komen.

Een plek ook waar de unieke mash-up van verschillende kunstvormen kon schitteren. Van de interactieve telefooncompositie vanEric Magnée tot indrukwekkend harpspel door Thessa Carina, een prachtige aerial silk act van Belle Hannah en de warme klanken van operazanger Melvin Aroma. Andy G. maakte het compleet met zijn artistieke live visuals. Wat een feest!

 

Tijdens de interviews, met Paulo Lopes als presentator, nam Frans Vreeke ons mee in het onderzoek naar de beleving van Rotterdammers over festivals en evenementen in de stad: “73% van de inwoners vindt festivals belangrijk. Ze zorgen voor een groter gevoel van gemeenschap en saamhorigheid en zorgen voor een aantrekkelijke stad. De festivals/evenementen worden door de bezoekers gemiddeld gewaardeerd met een 7,6. Bovendien geeft 86% aan dat er bij het organiseren van festivals voldoende maatregelen genomen worden om ongemak zoveel mogelijk te voorkomen. Duidelijke resultaten, waarmee we de bestuurders van de stad kunnen adviseren over de balans tussen rust en reuring”. 

 

Daarnaast sprak wethouder Said Kasmi over het belang van cultuur voor de stad. Cultuur zorgt voor verbinding, ontmoeting en sociale cohesie. Het zijn onzekere tijden, reden te meer dus om elkaar te helpen, samen te werken en zo te bouwen aan een mooiere toekomst en stad.

 

Ook reikte hij zoals elk jaar twee prijzen uit. De Cultuurpenning ging naar Alida Dors van Theater Rotterdam en Archell Thompson van DNA Storytellers ontving de Doro Siepelprijs. Gefeliciteerd en veel dank voor het mooie werk dat jullie doen in deze stad!

 

Naast alle inspirerende verhalen was er volop ruimte om oude bekenden te spreken en nieuwe connecties te maken binnen de sector.

 

We gaan er alles aan doen om de bruisende dynamiek in onze stad vast te houden. Door ons hard te maken voor ruimte. Ruimte om te experimenteren en pionieren, om dingen te laten ontstaan. Creativiteit, ontmoeting en experiment, dat is waar we ons hard voor maken. Dat doen we samen met jullie. Dank aan iedereen die aanwezig was. En dank voor jullie inzet, energie en bijdrage aan het aantrekkelijk maken van Rotterdam. Samen laten we de stad leven!

 

Regie en productie: Kim van Beek

Co-regie en repetitor: Tyrone Rickey-Lee Dikmoet

Techniek: Showcare

Fotografie: Lotte Hoekstra

Bekijk nu hier de foto's: https://flic.kr/s/aHBqjBHamV